Veel mensen scheren hun paard of laten hun paard scheren in de winter. Maar wat zijn nu juist de voordelen hiervan? Hieronder even een lijstje met de voordelen opgesomd.

Weinig kuiswerk

Deze is op zich vrij logisch. Je paard kuisen is leuk, maar neemt veel tijd in beslag en kan wel wat langdradig worden als je er een uur aan moet kuisen. Als je je paard niet scheert, krijgt deze logisch gezien een wintervacht. Deze wintervacht is als een magneet voor vuil. Stof, mest en zand kruipen in de vacht, en zijn er moeilijk uit te krijgen.

Na het rijden is het zweet direct opgedroogd

De mensen met een niet-geschoren paard kennen het wel, een paard langer moeten uitstappen dan je er mee aan het werken bent. Als je paard zweet, blijft het dus allemaal in de vacht plakken. Je krijgt het moeilijk opgedroogd, en je paard krijgt er ook soms een geurtje van.

Wassen

Veel mensen wassen hun paard niet in de winter, maar als dit toch moet gebeuren ben je beter af met een geschoren paard. Als je jouw paard wil laten drogen, duurt dit met een niet geschoren paard echt veel langer dan met een geschoren paard.

Het nadeel: De miserie met de dekens

“Hoeveel gram zou ik opleggen?” en “Mijn paard heeft weer zijn deken stukgemaakt.” zijn wel vaker voorkomende problemen met dekens. Vraag daarom raad aan iemand die er veel van kent. Hierbij al een tip: leg niet te veel op, een paard heeft sneller warm dan koud.

Waar koop ik mijn dekens en scheermachine nu?

Daarvoor verwijzen wij je graag door naar Divoza.


Ze hebben een uitgebreid aanbod scheermachines, voor zowel de beginner als de gevorderde.

Voor hun assortiment scheermachines, klik hier >>

Ook verschillende dekens, in alle vormen en maten verkopen ze op hun website.

Voor hun assortiment (winter)dekens, klik hier >>