Paardenvervoer

Paardenvervoer nodig? Dit kan op verschillende manieren, vind de ideale manier op deze pagina! We zoeken voor u naar de verschillende mogelijkheden. Zie onder de links voor uitleg en wetgeving.

Een nieuwe website laten maken? Uw website eens vernieuwen?

✓ Laat uw bezoekers vinden wat ze zoeken

✓ Uw site ziet er goed uit op elk scherm

✓ We luisteren naar wat u nodig heeft

Kopen van paardentrailer, paardencamionette of paardenvrachtwagen

Paardentrailer

Boeckmann

PAK aanhangwagens

DN Trailers

Konag

Paardencamionettes

Paardencamion.be

Theault

Krismar

Horseboxes Poppe

Stephex

Paardenvrachtwagens

Stephex

Krismar

Hippotrucks

Theault

Extra informatie

Paardentaxi’s: Het nieuwe paardenvervoer

Wat is een paardentaxi?

Een paardentaxi is een taxi die paarden samen met hun ruiter(s) ergens naartoe brengt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u maar heel af en toe op wedstrijd gaat. Natuurlijk is dit niet aan te raden als u van plan bent om regelmatig met uw paard op stap te gaan.

Wat zijn de voorwaarden van uw paard?

Uw paard moet trailermak zijn, dat betekent dat uw paard binnen het halfuur op de vrachtwagen moet staan. En dat dat gewillig en zonder geweld moet gebeuren. Voor meer informatie hierover kan je best eens contact opnemen met het taxibedrijf.

Als mijn paard of pony met die paardentaxi meerijdt, hoe geraak ik er dan?

Je kan meerijden, maar je kan ook met je eigen auto gaan. Dit kan je meestal zelf kiezen, maar soms bepaald het bedrijf dat. Als je met de paardentaxi meerijdt kun je in sommige gevallen tijdens de rit naar je paard toegaan om hem of haar gerust te stellen, een snoepje te geven, of gewoon een oogje in het zeil te houden.

Hoeveel gewicht kan er in een paardentaxi?

Het gewicht is altijd anders, maar meestal is het rond de 3000 kg. Dat zijn ongeveer 6 paarden.

Hoeveel kost zo’n rit?

De prijs hangt af van elk taxibedrijf. Voor de juiste prijs te weten kan je best contact opnemen met het taxibedrijf zelf. Hooi, korrels, snoepjes, water, … dat is meestal allemaal in de transportprijs inbegrepen.

Trailers , camionettes en paardenvrachtwagens

Huren of kopen van je paardenvervoer?

Dat hangt er van af of je er vaak mee gaat rijden of niet zo vaak. Huren is de beste oplossing als je weinig met je paard op stap bent. Als je elke week op wedstrijd gaat is het waarschijnlijk voordeliger om een vervoermiddel te kopen.

Hoeveel kosten trailers, camionettes of paardenvrachtwagens?

De prijs is bij alle bedrijven anders, omdat sommige grotere trailers, camionettes en paardenvrachtwagens hebben en andere kleinere.

Vaak vergeten: maximum gewicht b camionette

Veel mensen nemen een b camionette, maar weten of beseffen niet dat het maxium totaalgewicht 3500 kg is. Dit betekent dus als je 2 volwassen paarden erop zet dat je al strafbaar bent.