Veel mensen gaan graag eens met hun paard naar de zee. Maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden als je met je paard naar de zee gaat? Hieronder zijn even een aantal aandachtspunten opgesomd.

De Plaats en reglementen

Je kan naar verschillende badplaatsen gaan om met je paard aan zee te gaan. Ook Nederland is de laatste tijd populair om naar toe te gaan. Probeer een stalling te zoeken die in de buurt is van de zee, zodat je niet te lang moet wandelen om aan de zee te geraken.

Het is wel aangeraden om op voorhand even op te zoeken wanneer je op het strand mag, aangezien dit op iedere badplaats kan verschillen. Tijdens het hoogseizoen is dit meestal alleen ’s morgens en ’s avonds. Als je dit niet doet riskeer je hoge boetes.

Travel image created by Mrsiraphol – Freepik.com

Vervoer van je paard

Als je ver moet rijden om aan de zee te geraken, kan je je best aan de nodige rusttijden houden. Zorg ook dat je paard regelmatig drinken krijgt en wat ruwvoer (hooi) om zich onderweg niet te vervelen. Transportbescherming is ook een aanrader, zo krijgt ja paard geen onverwachte blessures.

Beenbescherming

Beenbescherming brengt aan de zee meestal meer nadelen aan dan voordelen, dus als het kan laat je ze best thuis. Ze kunnen afzakken en kwijt geraken aan de zee, maar veroorzaken meestal ook schuurplekken. De schuurplekken komen er omdat er zand en water tussen de pees en de beschermer komt, en dan gaat de pees nogal snel open liggen.

Materiaal en paard afwassen

Als je terug bent van de zee, kan je best eens je paard afspoelen zodat hij of zij terug helemaal proper is zonder zand of zout.

Maar ook het onderhoud van je materiaal is belangrijk. Je kan best al je materiaal voor de zee al kuisen en invetten. Na de zee moet je dit nog eens herhalen. Er zijn al veel mensen die hun materiaal terug naar huis namen met witte punten van het zout. En dat zou zonde zijn.

Conclusie

  • Informeer je goed op voorhand, zodat je weet wanneer je naar de zee kan.
  • Laat je paard voldoende rusten tijdens het vervoer.
  • Als het kan, doe geen beenbescherming aan.
  • Was je paard en kuis je materiaal voldoende.