Vliegen en dazen, paarden hebben er heel vaak last van. Ze irriteren niet alleen jou, maar vooral ook je paard. In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende middelen en oplossingen.

Waar komen ze op af?

Vliegen en dazen komen op een aantal dingen af.

  • licht
  • donkere kleuren
  • droogte
  • voedsel

Hieruit kan je bijvoorbeeld afleiden dat een zwart paard meer vliegen en dazen aantrekt dan een wit paard. Ook moet je zien dat je het eten van je paard goed afschermt, zodat ze daar al niet op afkomen.

Verschillende oplossingen

Hieronder even een opsomming over de verschillende oplossingen tegen vliegen en dazen.

1. Vliegenmaskers

Vliegenmaskers zijn vooral populair voor paarden die niet constant op de wei staan, maar slechts enkele uurtjes. Ze worden dan weer wel vaak gebruikt in combinatie met een vliegendeken.


vliegen en dazen masker zonder met oren   Vliegenmasker van Harry’s Horse kopen? Hieronder de goedkoopste..

 


2. Vliegen (en dazen)deken

Vliegendekens zijn vooral populair bij paarden die dag en nacht op de wei staan, maar ze worden ondertussen meer en meer opgelegd bij paarden in de stal. Ze geven zeker geen extra warmte, en het is veel comfortabeler dan zonder, vooral in een stal waar veel vliegen zitten.


vliegen dazen deken

Een vliegendeken voor maar €19.95?? 

Bekijk het hier >>

 

 


3. Vliegenspray

Een onderwerp waar vaak discussie over is. De ene zegt dat je het gemakkelijk zelf kan maken, de andere koopt het liever in de winkel.

Ikzelf ben van mening dat je het beter in de winkel kan kopen, alhoewel zelfs veel sprays van de winkel niet goed werken. Het gevaar van het zelf te maken is dat je paard allergisch kan reageren en/of huidirritatie krijgt.

De vliegenspray van de winkel moet je gewoon proberen om te testen of die werkt. Je kan natuurlijk ook wat opzoekwerk doen, maar dat biedt geen 100% zekerheid.

4. Dazenval

Een geweldige uitvinding is natuurlijk de dazenval. Ideaal voor op de weide of paddock. De dazenval bestaat in verschillende vormen, maten en prijzen.

Waar te kopen? 

Daarvoor kan je best eens onze pagina met paarden webshops en winkels bekijken.

Ga naar paardenwinkels en webshops >>

Bekijk zeker ook eens onze andere categorieën

Ga naar categorieën >> 

Conclusie

Het is aan te raden een vliegenmasker en vliegendeken aan te doen op plaatsen waar veel vliegen komen. Ook paarden die op de wei staan kunnen dit goed gebruiken. Voor vliegenspray gebruik je best een bus uit de winkel, alhoewel dat ook kan tegenslagen.