Op wedstrijd lopen verschillende types van mensen rond. De ene is wat sneller tevreden, terwijl de andere nog niet gelukkig is met een foutloos parcours. Welk type ben jij?

De optimist

We kennen hem of haar allemaal wel, diegene die altijd tevreden is. Of je nu 6 balken hebt, of gewoon uitgebeld bent, het was altijd een goed parcours. Zelfs als ze de grond van dichtbij zien, was de rest van het parcours toch super gereden.

De pessimist

Logisch gezien komt na de optimist, ook de pessimist. Voor de pessimist is het nooit niet goed genoeg. Een balk is een drama, en zelfs een foutloos parcours kan slecht zijn. De pessimist vindt het vaak ook nodig om hierover een hele dag slecht gezind te zijn.


Paardenspullen aan het zoeken? Of andere dierenspullen?

Koop je dierenspullen op onlinedierenzaak.be!

Online dierenzaak heeft een zeer ruim aanbod voor al uw favoriete dieren.

Klik hier om naar onlinedierenzaak.be te gaan >>

 


“Het was mijn paard zijn/haar fout”

Zinnen zoals “Hij moet zijn benen leren opheffen” en “….” staan standaard in deze mensen hun woordenboek. Ze zijn zelf top ruiters, en doen nooit iets mis.

De uitvlucht zoeker

Elk stofje in de lucht kan een goed excuus zijn voor deze mensen. Het parcours is vaak verkeerd of te moeilijk gebouwd, of er stond iets in waarvan elk paard wel zou verschieten. Ook het materiaal is vaak schuldig: verkeerde bit, verkeerde getten, hoofdstel niet vast genoeg,…

De bijgelovige

Een speciale rijbroek, dat ene paar kousen, bepaalde zadeldoek, of een hangertje aan de martingaal of hoofdstel zou wel eens voor een goed parcours kunnen zorgen. Als we dat niet bij hebben? Dan kunnen we beter terug naar huis gaan.

De laatkomer

Deze mensen komen meestal pas aan als ze al zouden moeten ingereden zijn. Op één of andere manier lukt het hen toch altijd om op tijd de ring binnen te gaan. Hoe doen ze het toch?

De vergeetachtige

Mag ik jouw zweep even lenen? Oei, mijn zadeldoek ligt nog thuis. Deze mensen vergeten echt bijna elke wedstrijd wel iets. Dit zijn meestal ook diegene die het einde van hun parcours niet halen omdat ze het vergeten waren.

De betweters

Dit zijn de personen die na je parcours of proef altijd komen zeggen wat beter kon. In de meeste gevallen kunnen deze personen het zelf niet beter, of rijden ze niet eens.

De opschepper

Deze persoon denkt dat hij altijd beter heeft gereden dan jou. Al heb je een betere plaats gehaald, het zal altijd slechter zijn geweest dan hem of haar.

Ken jij ook iemand?

We (her)kennen allemaal wel deze personen op wedstrijd.

Tag via Facebook jouw vriend of vriendin die één van deze types is.